Espai Cabestany és el nou centre de referència per als joves tutelats i extutelats

Aglutinarà tots els serveis d'inserció socio-laboral de Barcelona


L'Espai Cabestany, inaugurat ahir per la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, és el nou centre de referència per als joves tutelats i extutelats. Les persones joves que es troben als serveis i recursos de l'Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat (ASJTET) podran trobar informació, orientació, acompanyament i accés als serveis i programes que ofereix el departament. Tota l'acció per a la inserció socio-laboral que es realitza a Barcelona es concentrarà en aquest equipament.

L’Espai Cabestany ofereix un servei integral de suport en habitatge, economia, assessorament jurídic, treball educatiu i inserció laboral. L'objectiu final és assegurar que els i les joves puguin accedir al mercat de treball i construir una carrera professional.
 
Destinats a majors de 18 anys que es trobin cursant estudis reglats superiors o universitaris, l’Espai Cabestany, disposa de 8 apartaments que ofereixen un total de 14 places residencials. Els apartaments estan dotats de tots els serveis necessaris i d'un equip educatiu multidisciplinar. Ara per ara, a l’Espai Cabestany ja hi viuen 7 joves. Les 14 places residencials de l’Espai Cabestany s’afegeixen a les 323 places que estan repartides en 67 pisos o residències sota responsabilitat del departament.

Per a tenir a punt l’Espai Cabestany, el Departament d’Acció Social ha fet una inversió d'1’3 milions d’euros. Així mateix, el cost de funcionament d’aquest equipament és de 197.000 euros anuals. Tots els seus serveis són gestionats pel Departament, amb la col·laboració del Departament de Treball, de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), de la Fundació “La Caixa” i de la Fundació Servei Solidari.
 
L’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat al 2009 aten a 1.481 joves

L’Àrea del Jove Tutelat i Extutelat és la unitat del Departament d’Acció Social i Ciutadania que ofereix suport tècnic, educatiu i afectiu als joves d’entre 16 i 21 anys amb problemes familiars que han estat acollits pel departament. L'any 2009 han estat un total de 1.481 joves, una xifra que s’ha multiplicat per 4 des de 1999, quan se’n van acollir 343. Al 2009, 545 joves han passat pel programa d’habitatge, 427 pel servei d’acompanyament jurídic i 342 pel programa de via laboral.
 
Una part important d’aquests joves, un 44%, accedeixen als programes per a joves tutelats i extutelats quan són menors d’edat, mentre encara es troben tutelats per la Generalitat en un centre de menors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article