Les VII Jornades de Comunicació analitzen el tractament periodístic dels joves

Les jornades van instar els mitjans a no tractar el col·lectiu de manera homogènia


L'Agència de Comunicació Social d'ECAS va assistir a les jornades 'Joves i Mitjans de Comunicació' organitzades per la Taula de Comunicació i la Secretaria de Joventut amb l'objectiu de conèixer i reflexionar sobre el tractament i la presència dels joves als mitjans de comunicació. A més, les jornades també tenien el propòsit de formular recomanacions als professionals de la comunicació i impulsar la potencialitat de les persones joves com a promotores d'informació.

 A 'Joves i Mitjans de Comunicació' es va presentar un decàleg de recomanacions per un tractament informatiu adequat dels joves que insta a no tractar el col·lectiu de manera homogènia sinó tenint en compte la seva pluralitat, respectar el dret a la imatge i a la dignitat o afrontar les problemàtiques que afecten les persones joves a partir d'un anàlisi profund, estructural i contextualitzat. I és que el dels joves és un col·lectiu amb un gran reclam mediàtic sovint víctima de rutines periodístiques que tendeixen a estigmatitzar-lo o a presentar-lo de manera problemàtica.

Les jornades van comptar amb el taller 'Instruments per a la millora de la imatge social de les persones joves', dirigit als professionals de la comunicació, així com també es va dedicar un espai a l'experiència professional de joves periodistes que van exposar els seus projectes i van demanar ser més valorats pels mitjans de comunicació tant com a fons d'informació com a productors de continguts.




Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article