El Diccionari dels Serveis Socials no inclou les entitats sense ànim de lucre dins del voluntariat

El TERMCAT estudiarà les puntualitzacions de cara a properes actualitzacions


El Diccionari dels Serveis Socials que ha publicat el TERMCAT no inclou les entitats sense ànim de lucre com a marc del voluntariat i això ha provocat les queixes de l'Institut Català del Voluntariat i de la Federació Catalana de Voluntariat (FCVS). L'exdirector de l'Incavol, Josep Maria Canyelles, ha notificat el desacord a la directora de Centre de Terminologia TERMCAT, Rosa Colomer, i aquesta ha respost que estudiaran els matisos aportats de cara a properes actualitzacions del diccionari.

L'objectiu de les puntualitzacions és el de reflectir la importància de les entitats socials en el desenvolupament del voluntariat. Tal com s'explica a voluntariat.cat, la pertinença a una entitat de voluntariat sempre s'ha considerat molt important i necessària per a poder parlar de voluntariat en el sentit modern ja que si no s'especifica que el voluntari destina el seu temps dins d'una associació es podria entendre que qualsevol acció solidària com ara ajudar un veí d'edat avançada a portar el cistell de la compra sigui ser considerat volutnariat. 
 
Aquest paper de les entitats sense ànim de lucre queda poc reflectit en les actuals de definicions de voluntari/ària i de voluntariat, malgrat que aquesta paraula té dues entrades i en una d'elles si que se'n fa referència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article