La Fundació SER.GI organitza una jornada per repensar l'escola

Comptarà amb la participació de més de 300 professionals d'arreu de Catalunya


La Fundació SER.GI, que té el camp de l'educació com una de les seves línies estratègiques d'actuació, proposa una jornada per debatre la necessitat d'una reflexió sobre el model escolar, partint de les experiències de les escoles alternatives. La jornada 'Repensem l'escola. Reflexió a partir de les experiències de les escoles alternatives' es realitzarà dissabte a l'escola de Domeny de Girona.

La Fundació SER.GI és coneixedora que l'escola actual està en el punt de mira per diferents motius: el fracàs escolar, l'adequació al context social i laboral, la relació amb la família, el tracte cap els professionals... En resposta a aquesta situació vol oferir un espai de reflexió sobre les etapes inicials de l'educació partint de models innovadors, tant de l'escola pública com privada, que tenen en compte la millora qualitativa de totes aquestes qüestions, mitjançant una nova mirada cap als alumnes i les seves famílies, a través de canvis organitzatius, canvis didàctics, etc.

Aquesta jornada, emmarcada en les etapes educatives de 0 a 12 anys, té l'objectiu d'encetar un debat sobre la necessitat d'un canvi en el model educatiu i pedagògic convencional a partir de l'anàlisi d'aquests models existents. Per això la jornada comptarà amb les experiències de la XELL Xarxa d'Educació Lliure, les Escoles Bressol Municipals de Girona, el Projecte MEL, l'Escola El Martinet de Ripollet, l'Espai Educatiu Waldorf “Vers el Sol”, l'Escola Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes, l'Escola El Roure de Sant Joan de Mediona, l'Escola Teresa Godes i Domènech de La Joncosa del Montmell, entre d'altres.

Molt bona acollida per part dels professionals

La jornada ha tingut molt bona acollida entre els pares i mares i els professionals -mestres i professors, pedagogs, educadors socials...- d'arreu de Catalunya, i s'han sobrepassat les tres-centres inscripcions fet que ha obligat als organitzadors a tancar les inscripcions 10 dies abans del previst i a canviar-ne la ubicació per augmentar-ne l'aforament.

L'educació com a línia estratègica de la Fundació SER.GI


Algunes de les activitats que ha organitzat la Fundació han servit per fer un diagnòstic sobre la situació en què es troba el sector educatiu i establir propostes d'actuació. En el darrer any ha convidat el sociòleg Jordi Collet per parlar de la relació entre l'escola i les famílies i també la Fundació Jaume Bofill per presentar l'informe sobre l'estat de l'educació a Catalunya. A més durant l'Escola d'Estiu va organitzar un seminari dedicat als models educatius i experiències reeixides sobre la inclusió i l'èxit escolar. També fa uns mesos va impulsar un manifest amb els agents econòmics i socials per impulsar la formació professional, una branca estratègica a l'hora d'afrontar la crisi i l'èxit escolar.

La Fundació SER.GI

La Fundació SER.GI treballa per a una millor qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social. Per aconseguir aquest objectiu prioritza la realització de projectes socioeducatius, molts d'ells en col·laboració amb altres entitats i amb l'administració pública. També desenvolupa actuacions en els àmbits de la sensibilització de l'opinió pública i la formació i reciclatge dels professionals. Les seves actuacions incideixen en l'autonomia de les persones, tant millorant les seves competències i habilitats socials com reduint o eliminant aquelles estructures que no hi contribueixen. També es promou que participin en la vida social del seu entorn.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article