Manifest conjunt per evitar la retallada en serveis socials

Les principals entitats s'uneixen per apostar per polítiques socials fortes


En el context de crisi actual en el qual el Govern català ha anunciat retallades en sanitat i educació, les principals entitats del sector social de Catalunya han fet públic aquest matí un manifest que reclama que la inversió en aquest àmbit no només no es retalli sinó que es mantingui o s'incrementi. La declaració conjunta també ha servit per anunciar que vigilaran la tasca del govern de ben aprop i miraren de ser decisius en la configuració dels pressupostos.

"Volem contribuir i cooperar per definir quines han de ser les prioritats" de la ciutadania, ha dit Xavier Puig, president de La Confederació - Unitat empresarial del Tercer Sector, a la roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes que ha servit que la voluntat és sumar diferents iniciatives i agents socials per aconseguir fer pressió al Govern. "Això d'avui és un toc d'atenció al Govern per dir-los que l'Estat del Benestar encara és una cosa que no està feta i els serveis socials són l'esglaó més feble. Com que no hi ha marge de maniobra estarem a l'aguait que no se'ns debiliti encara més", ha afirmat Aurora Huerga, secretària de Política Social de CCOO de Catalunya. "Aquest govern encara no ha parlat d'ingressos, només de despeses i el que s'inverteix en persones no és una despesa, és una inversió", ha afegit.

"S'ha de vigilar el desenvolupament de les lleis perquè hi ha terminis que s'han de complir i alguns d'aquests ja no s'estan complint" ha alertat Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. I la presidenta del Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya, Núria Carrera, ha remarcat que "diem ni un pas enrere" perquè "si volem construir molt millor no han de reduir la inversió" i ha conclòs que "ja no estem en la beneficència; estem en un estat de dret i defensarem això". 

Signants del manifest:
Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d'atenció a les persones de Catalunya
Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya
Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
Entitats Catalanes d'Acció Social
Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya
Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament
Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
CCOO Catalunya
Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
UGT Catalunya
Consell d'Associacions de Barcelona
Federació catalana d'associacions d'ajuda al drogodependent
Federació catalana d'ONG per la Pau
FEPCCAT
Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya

I un grup de professors de serveis socials:
Mercè Costa Cuberta (UB), Carme Fernández Ges (URL), Xavier Pelegrí i Viaña (UdL), Ramona Torrens Bonet (URV), Antoni Vilà Mancebo (UdG), Manuel Aguilar Hendrickson (UB), Estudis d'Educació Social i Treball Social (UdL), Marta Emma Escudero Torras (UB).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article