Els videojocs estimulen l'aprenentatge de nens i adolescents

Aquest Nadal entorn d'un 20% dels regals a petits i joves seran videojocs


L'última dècada, els videojocs han aconseguit ocupar un lloc important en la vida de nens i adolescents. No obstant això, malgrat la mala fama que l'ús de videojocs tenia fa anys, estudis recents demostren que poden ajudar a estimular el desenvolupament intel∙lectual de nens i adolescents. Segons Begoña Gros, directora de l'eLearn Center de la UOC, els videojocs proporcionen un entorn ric d'experimentació en primera persona. Els "jugadors" interactuen amb el context creat i això els porta a desenvolupar les habilitats en la presa de decisions i a percebre que tots els actes tenen unes conseqüències. A més, els jocs multijugador fan que nens i adolescents aprenguin a solucionar problemes en grup, a col∙laborar i desenvolupar habilitats de negociació. Estudis fets per Gros també demostren que els videojocs serveixen per a millorar la comunicació i la reflexió. 

Aquest Nadal, els videojocs probablement tornaran a ser un dels regals preferits. Segons algunes estimacions, entorn del 20% dels nens i adolescents rebran videojocs com a regal aquestes dates. Els pares seran els encarregats de decidir què és més adequat segons l'edat dels fills. En aquest sentit, la directora de l'eLearn Center de la UOC fa les recomanacions següents. 

A partir de 3 anys: jocs motrius, identificació, creació de personatges, etc.
A partir de 5 anys: jocs ràpids i d'acció (laberints, tir al blanc, Pac-Man, etc.)
A partir de 10 anys: acció, esportius (futbol, bàsquet, olimpíades, etc.)
A partir de 10 anys: simuladors (avions, cotxes, biologia, socials)
A partir de 12/13 anys: jocs d'estratègia i aventures
15/16 anys i adults: jocs en xarxa, multijugador
 
Per a més informació sobre quins videojocs són els més adequats, també és útil consultar les webs de la Pan European Game Information, www.pegi.info/es i www.pegionline.eu/es, aquesta darrera per a videojocs en línia (internet, consoles o telèfons intel∙ligents). 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article