Neix la primera llibreria gratuïta de Catalunya

L'Associació Llibres Lliures vol fomentar la solidaritat i la difusió de la cultura


"Llibres Lliures és un espai on la cultura no té preu", diu la descripció del facebook d'aquesta nova associació que busca finançament per obrir la primera llibreria gratuïta a finals de mes a Barcelona. La iniciativa pretén "fer arribar els llibres, a totes aquelles persones que desitgin tenir-los (sense haver de tornar), d'una manera totalment gratuïta i difondre la cultura, creant un model que lluiti contra la crisi", diuen a la seva campanya de micromecenatge.

Les obres per adaptar el local a la nova llibreria ja ha començat i, així mateix, també la recol·lecta de llibres i dvd. I és que la llibreria es fornirà a partir de donacions i es finançarà mitjançant les donacions voluntàries o socis. A més, l'espai estarà regentat per voluntaris/es que vulguin contribuir amb el projecte. La llibreria també oferirà l'espai per a diversos tallers: hi haurà conta-contes, tallers infantils, tallers de teatre, clubs de lectura i de col·leccionistes, de marcapàgines i una nit de poesia, així com diverses iniciatives per difondre diversos aspectes de la cultura. El primer ja està programat i serà un taller de fotografia impartit per Jose S. Raz: "Com mirar a través de l'objectiu". Tots els tallers tindran un preu simbòlic.
 
Tot aquell qui vulgui, podrà visitar el seu local i emportar-se els llibres que li càpiguen en una mà sense cost, es dóna la voluntat. Tots els llibres porten un segell amb la llegenda: “Aquest llibre és lliure, ni es compra ni es ven”. Perquè el projecte sigui sigui possible, cal aconseguir un mínim de 100 socis/es (quota anual de 12€) per a cobrir les primeres despeses. L'Associació LLibres Lliures neix en mimetisme a la iniciativa de llibreria gratuïta LibrosLibres que va implatar l'Assocació Grupo 2013 a Madrid ara fa un any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article