2a edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere

Estan organitzats per La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector.


La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector convoquen la segona edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, un reconeixement a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones.

El Premi vol ser un reconeixement al compromís i el treball realitzat des de la praxi, la reflexió i/o la recerca que valora l’impacte social de les actuacions dutes a terme. Els moviments associatius i les organitzacions socials han estat espais naturals de participació en el desenvolupament d’aquestes trajectòries destacades.

Les candidatures es poden presentar fins el 8 de març i el premi es lliurarà el 27 de març en el marc de la 2a Jornada DDiPAS sobre ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’, que se celebrarà el 27 de març a l’Espai Francesca Bonnemaison.

En la seva primera edició, el Premi ASPÀSIA va reconèixer la treballadora social Concepció Requena. Podeu omplir el formulari de presentació de la candidatura aquí.

Aquestes són les bases del Premi:

Presentació de candidatures. Les candidatures poden ser presentades per una o més persones que valorin la trajectòria d’una tercera persona com a mereixedora d’aquest reconeixement, o pot presentar-la també la mateixa persona candidata.

Informació i documentació a presentar:

1.-  Formulari electrònic, disponible al blog de DDiPAS.

2.- Resum de la trajectòria de la persona candidata. Trajectòria de la persona candidata on quedin reflectides les seves dades personals així com la seva experiència en relació a la temàtica del premi, càrrecs, projectes impulsats i/o publicacions que es considerin adients. Es pot incloure la documentació que es cregui oportuna per acreditar la seva trajectòria vital i professional.

3.- Valoració personal i de fites destacades. Síntesi d’una valoració personal en relació als criteris de valoració establerts en les bases del premi: impacte social i qualitat de les iniciatives i/o publicacions, compromís personal i capacitat d’aprendre dels èxits i fracassos de la persona candidata.

4.- Cartes de suport (opcionals) a la candidata: com a màxim 4, que mostrin la seva idoneïtat i expressin el reconeixement  a favor de la concessió d’aquest premi.

Entrega de la documentació. A qualsevol de les seus de les entitats convocants:

Seu de l’Observatori del Tercer Sector | Cardenal Vidal i Barraquer, 30
08035 BARCELONA
[email protected]

No es retornarà la documentació presentada. Tant DDiPAS com l’Observatori del Tercer Sector es reserven el dret d’us de la documentació presentada.

Criteris de valoració. A partir de la documentació presentada es valoraran principalment els mateixos criteris que el jurat  tindrà en compte:

El compromís personal
La capacitat d’aprendre d’èxits i fracassos
La qualitat de les iniciatives o accions realitzades en defensa de l’equitat de gènere
L’impacte social d’aquestes accions
Caràcter del Premi. El Premi pretén posar de relleu les aportacions de la persona premiada. No té caràcter econòmic i vol ser un reconeixement des del sector social a aquelles persones que han contribuït a una major equitat de gènere mitjançant accions amb impacte social. La persona guardonada rebrà un present com a símbol del reconeixement.

Per donar visibilitat a les trajectòries premiades, DDiPAS publicarà al seu blog les trajectòries destacades i l’Observatori del Tercer Sector ho incorporarà també a les seves publicacions sobre la temàtica.

A més, les persones premiades seran reconegudes com a sòcies d’honor de DDiPAS i rebran informació de totes les activitats de la xarxa, d’ECAS i de l’Observatori de Tercer Sector, així com els materials produïts per aquestes organitzacions.

Jurat. Estarà format per persones vinculades al sector social que es consideri poden valorar els criteris d’atorgament del premi. Aquestes persones seran nomenades per DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector a títol personal i per a una edició, amb caràcter renovable. El compondran un mínim de set membres, entre els quals s’hi comptaran com a mínim:

un representant d’ECAS
un representant de l’Observatori del Tercer Sector
un representant de DDiPAS
La resta seran persones escollides per l’organització del Premi.

Per a més informació: [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article