'Apropa cultura', programa per la inclusió social

El programa afavoreix l'accés a la cultura de col.lectius en situació de risc d'exclusió social o discriminació.


Apropa Cultura és un programa d'inclusió social a través de la cultura adreçat a centres socials que treballen amb persones en situació de discriminació i risc d'exclusió social (persones amb discapacitat, salut mental, marginació, drogodependència, violència de gènere, justícia, sense llar i immigrants nouvinguts, entre d'altres). Aquest any ha atès més d'11.000 persones en risc d'exclusió social. Hi ha més de 1.000 centres socials inscrits al programa.

Les activitats culturals es poden consultar a través del portal web www.apropacultura.cat, que actua com una finestra única de l'oferta cultural. L'entrada és gratuïta o d'un màxim de 3 euros en funció de l'activitat i l'espai.

El programa, que va començar l'any 2006 a l'Auditori, ha incorporat ara sis dels principals museus del país: Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), CaixaForum Barcelona, Fundació Joan Miró i Museu Picasso. De la programació dels sis museus adherits destaquen, per exemple, les visites especialitzades per a persones amb discapacitat visual i auditiva de la Fundació Miró, les visites inclusives del Museu Picasso, les visites i tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), els tallers familiars del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el taller de fotografia coproduït pel CCCB i el MACBA i la visita guiada a l'edifici modernista del CaixaForum de Barcelona.

El Departament de Benestar Social i Família va aportar l'any passat 40.000 euros pel desenvolupament del programa i aquest any es tornarà a prorrogar el conveni de col·laboració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article