Es celebra el 1r Torneig de Pàdel solidari per la Fibrosi Quística

Avui, 23 d'abril, es commemora el Dia Nacional d'aquesta malaltia genètica que afecta un de cada 5.000 nounats.


Amb motiu del Dia Nacional de la Fibrosi Quística, que se celebra avui dimecres 23 d'abril, Fundació Grupo SIFU organitza el primer Torneig de pàdel solidari a favor de l'Associació de Fibrosi Quística, en col·laboració amb el Reial Club de Polo de Barcelona i Play & Help.

El proper diumenge 27 d'abril, més d'un centenar de jugadors de pàdel es donaran cita a les emblemàtiques instal·lacions del Polo de Barcelona per gaudir de l'esport però també per comprometre’s amb una bona causa, ja que el 100% de la recaptació de les inscripcions i donacions es destinarà a la investigació d'aquesta malaltia.

L'acte comptarà amb la col·laboració d'empreses que han volgut sumar-se a la causa i aportar el seu gra de sorra per convertir la Fibrosi Quística en una malaltia curable, com el FCBarcelona, ​​Vodafone, Coca-Cola, Chupa Chups, Borges, Diari Sport, Mundo Deportivo, Motul, Banco Santander, Eurostars, Laboratorios Avene, Nutrexpa, Sa2pe, Logic travel o Asics.

La Fibrosi Quística
S'estima que a Espanya un de cada 5.000 nadons neix amb Fibrosi Quística, una malaltia genètica que s'hereta quan ambdós pares són portadors del gen defectuós, i és que una de cada 35 persones sanes el posseeix, en la majoria dels casos, sense saber-ho.

Aquesta patologia presenta símptomes característics com sabor salat de la pell, freqüents problemes respiratoris, falta de pes i problemes digestius que poden arribar a complicar de forma greu la vida dels afectats, ja que quan l'estadi és molt avançat, es pot requerir un trasplantament pulmonar i / o hepàtic.

En els últims anys s'ha avançat molt en el coneixement i tractament d'aquesta malaltia, millorant la qualitat de vida i perspectives dels nascuts amb Fibrosi Quística, tanmateix segueix sent una malaltia, per ara, sense curació.

És per això que des de la Fundació Grupo SIFU s'ha volgut impulsar aquesta iniciativa amb l'objectiu de recaptar fons per a la investigació i per a l'avanç en els tractaments mèdics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article