La Generalitat acusa Madrid de 'recentralitzar competències' per combatre la pobresa infantil

La conselleria critica el repartiment de 16 milions d'euros entre totes les comunitats autònomes per frenar l'exclusió social


La ministra de Sanitat, Ana Mato, va presidir ahir dimecres el Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència en el qual van assistir-hi, entre d'altres, la consellera de Benestar, Neus Munté. La ministra va assegurar que l'Estat repartirà una partida de 16 milions d'euros entre totes les comunitats autònomes per combatre la pobresa infantil i el risc d'exclusió social. De la seva banda, la consellera de Benestar va valorar com "un gest molt minso" la decisió del ministeri de sanitat. 
 
Segons Munté, a la Generalitat li correspondrien uns 2 milions d'euros per atendre totes les persones amb risc d'exclusió social presents a Catalunya. En canvi, amb el càlcul fet per l'estat espanyol només rebrà uns 700.000 euros. Aquests diners es destinaran a atendre els prop de 322.000 menors que es troben en risc de pobresa. Des de la conselleria critiquen la diferència entre els 2,5 euros per nen que obtindrà Catalunya i els fins a 150 que rebrà un nen a Ceuta o Melilla.
 
Els 16 milions es repartiran a través de la taxa AROPE (At Risk Of Poverty or social Exclusion), una fórmula utilitzada a nivell europeu que, segons la consellera Munté, "perjudica notablement les comunitats que tenen més població i beneficia les que en tenen menys". 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article