El Tercer Sector demana que la taxa per transaccions financeres es destini a finalitats socials

El govern de Madrid, amb qui s'ha reunit la Plataforma del Tercer Sector, ha dit que estudiarà la proposta


La Plataforma del Tercer Sector ha demanat aquesta setmana al Govern de Mariano Rajoy que part de la taxa per transaccions financeres es destini a fins socials, una sol·licitud que l'Executiu s'ha compromès a estudiar.

Així ho ha anunciat el president de la plataforma, Luciano Poyato, després de la reunió que van mantenir amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, per abordar els temes que afecten al tercer sector a la reforma fiscal.

A més de Poyato, també han assistit a la trobada amb els dos ministres Rafael de Lorenzo (Plataforma del Tercer Sector), Juan Lara (Plataforma d'ONG d'Acció Social), Carlos Susías (Xarxa Europea de lluita contra la Pobresa d'Espanya), Luis Cayo Pérez Bueno (Cermi), Juan Manuel Suárez del Toro (Creu Roja Espanyola), Rafael del Riu (Càritas) i Miguel Carballeda (ONCE).

Luciano Poyato ha destacat que la reforma fiscal portarà beneficis per a les famílies nombroses, les persones amb discapacitat i els dependents, però ha recordat que el govern espanyol hauria d'aplicar "com més aviat millor" les deduccions del 75% en les donacions a entitats i finalitats socials de menys de 150 euros perquè les persones beneficiàries se'n puguin beneficiar de cara a l'any vinent i no haver d'esperar el 2016, que és quan està prevista la segona fase de la reforma.

Sobre les demandes posades sobre la taula per part de la Plataforma, Poyato ha explicat que el sector ha demanat a l'Executiu que una part de la taxa sobre transaccions financeres es destini a inversió social. En aquesta línia, ha apuntat que "encara que hi ha molts sectors interessats", el Govern "està disposat a entaular un diàleg" tot i que encara no hi ha un percentatge establert destinat a l'acció social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article