Camp de treball amb joves per fer tasques de rehabilitació d'habitatges

24 joves d'arreu de Catalunya ajuden a millorar les condicions dels pisos d'alguns dels veïns de Mollerussa


‘Coopera Mollerussa’ és un camp de treball que té com a objectiu acostar els joves a la problemàtica del Quart Món, oferint-los la possibilitat de conviure amb persones que viuen situacions socioeconòmiques complicades i col·laborant en la millora de les seves condicions de vida a través de la rehabilitació dels seus seus pisos.

Durant quinze dies, vint-i-quatre joves d’entre 15 i 17 anys conviuran amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar els seus habitatges i entenent una mica millor les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris.

Mitjançant la reivindicació del dret a l’habitatge digne, el camp fomenta la presa de consciència dels valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho, es plantegen dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques tècniques per contribuir a la millora de les condicions de vida de la població destinatària alhora que participants i veïns conviuen i aprenen els uns dels altres. De l’altra, la sensibilització els joves per promoure la solidaritat i afavorir la inclusió social, entenent l’educació com a eina per a la transformació social i impulsant la implicació associativa i col·lectiva per construir una societat millor.

A banda de les tasques més tècniques als pisos, els participants també estan duent a terme activitats complementàries per conèixer una mica més l’entorn, com ara excursions als voltants del municipi o la visita al museu de vestits de paper. A més, s’asseguraran altres espais de lleure que facilitaran la creació de vincles entre els participants.

Aquest camp de treball forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família i està gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol.

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, té com a missió promoure l'educació d'infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l'escoltisme, a través del suport a la tasca educativa i associativa d'Escoltes Catalans, de la generació de reflexió i pensament i del desenvolupament de projectes i serveis en l'entorn educatiu. Des de la Fundació, es treballa per promoure valors com la democràcia, la laïcitat, la catalanitat, la coeducació, el compromís, l’esperit crític, l’honestedat, la solidaritat, la participació i l’estima per la natura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article