L’Agència de Salut Pública fa algunes recomanacions als banyistes

Els principals consells són evitar el consum d’alcohol, vigilar els infants i banyar-se en zones controlades per socorristes


Com cada any en aquestes dates, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) recorda quines són les principals recomanacions que cal tenir en compte a l’hora de banyar-se a la platja o a la piscina.            
 
El mes d’agost és el que hi ha més activitat a les platges i piscines i l’ASPCAT recorda que per gaudir d’un bany segur cal supervisar l'activitat dels infants, sobretot dels que no saben nedar i que han d'usar alguna armilla o bombolla que els protegeixi en cas de caure a l’aigua.
Alhora, també destaca que cal evitar el consum d’alcohol, mirar sempre les banderes que indiquen l’estat de la mar i seguir els consells dels socorristes o personal de la platja.
 
D’altra banda, a més de detallar alguns consells, l’ASPCAT recorda que les platges i piscines són un lloc adequat per practicar alguna activitat física.
 
Els 10 consells per gaudir del bany amb salut segons l’ASPCAT

1- Ensenyeu els infants a nedar.

2- Assegureu-vos que una persona adulta responsable vetlli constantment per la seguretat dels infants mentre es banyin o juguin a prop de l'aigua. Els infants més petits estan exposats al risc d'ofegar-se encara que sàpiguen nedar.

3- Assegureu-vos que els infants que no saben nedar duguin posat un dispositiu (armilla, bombolleta, etc.) adaptat a cada edat, que n'afavoreixi la flotabilitat i que ajudi a mantenir el cap fora de l'aigua en cas que hi caiguin. No confieu la seguretat dels infants a les joguines inflables.

4- Eviteu que els infants i els adolescents juguin a donar-se empentes a la vora de la piscina, a saltar l'un per sobre de l'altre, a enfonsar-se, a tirar-se en cadena pels tobogans, etc., i feu que respectin les normes de seguretat de les instal·lacions.

5- Si a la vostra llar disposeu d'una piscina privada, instal·leu-hi una tanca protectora al voltant, de manera que els infants no hi puguin accedir sense anar acompanyats d'una persona adulta.

6- Quan nedeu, feu-ho sempre en companyia d'altres persones. Sempre que sigui possible, banyeu-vos en llocs on hi hagi socorristes.

7- No us banyeu si hi ha bandera vermella, i respecteu sempre els advertiments dels socorristes.

8- Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l'aigua o mentre hi sou navegant o o practicant esports aquàtics. No consumiu begudes alcoh òliques mentre estigueu vigilant el bany dels infants.

9- No entreu de cop a l'aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d'haver pres molta estona el sol o d'haver fet un exercici físic intens. Sortiu immediatament de l’aigua en cas d’indisposició.

10- Si patiu qualsevol malaltia, i especialment si teniu una malaltia cardíaca o circulatòria, consulteu el metge sobre la idoneïtat de la pràctica del bany, i la natació o altres activitats aquàtiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article