Unes 6.000 persones fan una declaració de voluntats anticipades

Aquest document serveix per explicar el tractament mèdic que volen rebre els pacients


El juny del 2002 es va posar en marxa el Registre central de voluntats anticipades i des d’aleshores ja s’hi ha dipositat uns 55.949 documents. L’any 2013 es van registrar uns 6.055 documents, el que equivaldria a un 10,8% del total.

Les persones que fan un document de voluntats anticipades (DVA), expliquen i detallen quin tractament mèdic volen rebre en aquelles situacions en què ja no puguin expressar la seva voluntat. Segons dades del Registre, són cada vegada més joves les persones que fan una declaració de voluntats anticipades, un 40% del total són persones que no arriben als 60 anys d’edat. D’altra banda, el percentatge de dones que han registrat un DVA és significativament superior, equival a un 64%, al d’homes que se situa al 36%.

A nivell estatal existeix el Registro Nacional de Instrucciones Previas. Segons aquest registre, el 31,6% de DVA de tot l’Estat han estat registrats a Catalunya. Darrera Catalunya s’hi situen Andalusia, el País Valencià i Madrid. Des del Departament de Salut cada any s’organitzen accions de divulgació del DVA entre les associacions de pacients i professionals sanitaris d'arreu del territori.
 



 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article