'Apropa Cultura' amplia la seva oferta per a entitats del Tercer Sector

Més de 50 teatres i museus de 16 ciutats catalanes ofereixen entrades gratuïtes o a preus reduïts


"Apropa Cultura" és un programa que facilita la participació dels Col·lectius més vulnerables en els espectacles, exposicions i actes culturals de més de 50 teatres, auditoris i museus d’arreu de Catalunya.

Apropa Cultura va néixer l'any 2010, és gestionat per la Fundació de l’Auditori de Barcelona, i està subvencionat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social de “La Caixa”.

Apropa Cultura és un programa socioeducatiu dels equipaments culturals adreçat a les entitats del Tercer Sector Social, que ofereix la possibilitat d’assistir a preus molt reduïts a la programació habitual de música, arts escèniques i exposicions, alhora que es converteix en una experiència d’inclusió. I també ofereix tallers de formació artística per als professionals i voluntaris de les entitats. L'any passat hi van participar més de 14.000 ususaris d'unes 800 entitats socials diferents.

La nova temporada 2014/15 d’Apropa Cultura comença amb la recent incorporació de tota la programació cultural i educativa de nous equipaments com: el Centre d’Art la Panera de Lleida, el Teatre de la Llotja de Lleida, CaixaForum Girona, CaixaForum Lleida, el Museu de la Música de Barcelona, a més dels emblemàtics teatres Romea, Condal, Goya i La Villarroel de la ciutat de Barcelona, pertanyents al grup privat Focus.

El programa Apropa Cultura no ha parat de créixer i d'ampliar-se des de l'any 2010, i els equipaments culturals adherits, més de 50, ja arriben a 16 ciutats catalanes. A més de teatres i sales de concert, els darrers anys s'ha ampliat també amb els museus més importants del país.

Apropa Cultura ofereix a les entitats socials interessades la possibilitat d'assistir a sessions prèvies per conèixer amb detall tota la programació, i també activitats de formació per a educadors socials i personal de les entitats del Tercer Sector, així com activitats participatives en alguns dels equipaments adherits.

No totes les places disponibles per a entitats socials en alguns d'aquests equipaments s'acaben utilitzant. I, per tant, encara hi ha més entitats del Tercer Sector Social que se'n poden beneficiar. La primera petició d'entrades per a aquest curs cal fer-la entre el 22 i 28 de setembre, a través de www.apropacultura.cat, però se’n faran de noves durant aquest curs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article