Campanya internacional per posar la salut mental a l'agenda de l'ONU

La Federació Internacional de Salut Mental fa una crida als líders de la salut mental perquè s’uneixin al moviment global #FundaMentalSDG


La WFMH (Federació Internacional de Salut Mental) ha fet una crida a través d’un comunicat als líders de la salut mental perquè s’uneixin al moviment global #FundaMentalSDG.

Aquest moviment és una iniciativa que vol aconseguir la inclusió d’uns objectius específics, clars i mesurables de salut mental dins l’Agenda de Desenvolupament Global Post-2015 de la Organització de les Nacions Unides (ONU).

Aquesta iniciativa sorgeix amb la publicació de l’últim informe de la OMS, un estudi en el qual s’han analitzat dades d’un total de 172 països per oferir una estimació de la taxa de suïcidis mundial i establir recomanacions per a la seva prevenció a escala global. d’acord amb aquest informe, si bé el suïcidi es pot prevenir i els trastorns mentals tenen tractament, aquests no s’estan abordant adequadament.

Per aquest motiu, tal i com ha assenyalat la WFMH, és important que la ONU reconegui que “no hi ha desenvolupament sostenible sense salut mental i física”, i, conseqüentment, que afegeixi la salut mental com a objectiu en la seva Agenda. La WFMH pretén que s’inclogui “la prestació de serveis de salut mental i física i d’atenció social a persones amb trastorns mentals, en equiparació amb els recursos destinats a la salut física”.

Així mateix, proposa que l’anterior estigui recolzat directament per dos indicadors relacionats amb el Pla d’Acció de Salut Mental de la OMS per als anys 2013-2020: “Garantir que la cobertura de serveis per a les persones amb trastorns mentals greus en cada país s’hagi incrementat almenys un 20% per al 2020” i “augmentar la quantitat invertida en salut mental en un 100% per a l’any 2020 en cada país de baixoa i mitjans ingressos”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article