L'osteoporosi suposa 9 milions de fractures anuals al món

El percentatge de risc de fractura és del 40% a partir dels 70 anys


Aproximadament 3 milions de persones tenen osteoporosi a Espanya i s'estima que 15 de cada 1.000 dones i 5 de cada 1.000 homes tindran una fractura per aquest motiu. La Fundació Internacional de Osteoporosis (IOF) assegura que cada tres segons succeeix al món una fractura a causa de l'osteoporosi, això suposa uns 9 milions de fractures anuals. A més destaquen que el risc s'incrementa exponencialment amb l'edat.

Manuel Díaz-Curiel, president de la Fundació Hispana de Osteoporosi iMalalties Metabòliques Òssies(FHOEMO) indica que a l'estat espanyol mentre entre els 50 i els 60 anys el 9% de les dones pateixen d'osteoporosis, als 70 anys el percentatge augmenta al 40%. Per aquest motiuadverteix que tenint en compte que la població està cada cop més embellida, és necessari implantar pautes de prevenció per intentar minimitzar les xifres.

Xavier Nogués, president de la Societat Espanyola d'Investigació Òssia i del Metabolisme Mineral (SEIOMM), apunta que és una malaltiaamb un alt impacte econòmic, social i especialment personal. A hores d'ara, el cost mitjà de cada de cada fractura de maluc està en més d'uns 6.500 euros. Segons dades de l'Unió Europea, s'espera que el nombre de fractures augmenti i per tant el seu impacte econòmic.

A s, aquestes fractures incrementen el nivell de dependència dels que les pateixen, ja que el 40% és incapaç de caminar de forma independent i el 60% necessita ajuda un any més tard. Segons Díaz Curiel, aquestes dades manifesten la necessitat de fomentar la prevenció primer de l'osteoporosi i posteriorment, igual de necessari, de la fractura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article