El cinema i la salut mental, eixos dels debats d''Interseccions 2014'

Les Jornades de Salut Mental i Cultura per la Inclusió se celebren aquest dijous a Sant Boi de Llobregat


Demà passat, 23 d'octubre, es duran a terme les Jornades de Salut Mental i Cultura per la Inclusió 'Interseccions 2014' a Sant Boi de Llobregat. Enguany l'edició girarà entorn del cinema i la salut mental i seran presentades per la periodista Montserrat Besses. Durant la jornada diversos especialistes tractaran sobre la utilització de l'audiovisual com a eina d'intervenció terapèutica i sobre l'estigma als mitjans de comunicació.

Les Jornades de Salut Mental i Cultura per la Inclusió van néixer l'any 2011 per contribuir a que professionals de diferents àmbits impulsin projectes que permetin millorar l'accés a la cultura de les persones diagnosticades amb problemes de salut mental i contribuir així a la seva qualitat de vida. Per aquest motiu, les activitats que s'hi desenvolupen s'adrecen a professionals i estudiants de la cultura, la salut mental i els serveis socials.

El programa

Les activitats començaran a les 9h amb una taula inaugural amb Dr. Valentí Agustí, psiquiatre  i president de la Comunitat Terapèutica del Maresme, i Valentina Viso Rojas, guionista de cinema, sota la moderació del Dr. Joan Alvarós, adjunt a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

A les 11h hi haurà una primera taula rdona que tractarà sobre la 'utilització de l'audiovisual com a eina d'intervenció terapèutica d'inclusió i apoderament' en què hi participaran representants del Club Social Pol Positiu i de l'Associació de Teatre Imagina i en Dr. Josep Fàbregas, President del Centre Psicoteràpia Barcelona- SSM, entre d'altres.


Una hora i mitja més tard tindrà lloc la segona taula que tractarà l''estigma i els mitjans de comunicació', on intervindran Martín Correa, antropòleg de Ràdio Nikosia, Elisenda Ferrer, directora de comunicació de Federació Salut Mental Catalunya i Edgar Vinyals, integrador social i fundador de l'Associació Sarau.

Cap a les dues del migdia tindrà lloc la cloenda de les Jornades, que anirà a càrrec del doctor Josep Maria Otín, psiquiatre adjunt a direcció de la Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la doctora Maria Álvarez, treballadora de l'Hospital Benito Menni. Ambdós recolliran i resumiran les conclusions dels diferents debats de la jornada.

Els objectius


 Els jornades d'Interseccions pretenen fer esment i educar envers els següents àmbits temàtics:

  • TICs i Salut: La visió estratègica europea.
  • Experiències de noves tecnologies aplicades a la salut mental.
  • Projecte europeu Help4Mood (suport d’un avatar per al tractament de la depressió major).
  • Ètica i noves tecnologies en l’abordatge als problemes de salut mental.
L'objectiu és divulgar i alhora contribuir a impulsar projectes amb finalitats de millorar la qualitat de vida dels pacients amb malalties mentals, així com lluitar contra el seu estigma. Una trobada professional que també servirà per reivindicar aquesta tipologia de projectes en els programes públics orientats a la inclusió i cohesió socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article