‘Anònim venecià’, una obra teatral pensada per a persones amb diversitat funcional

L'educadora social Carla Torres engega aquest projecte de teatre accessible tots els dissabtes de novembre


Carla Torres Danés, estudiant d'últim curs d'educació social a la Facultat d'educació Social i Treball Social Pere Trrés de la URLL, s'ha posat a la direcció d'un projecte de teatre accessible. L'espectacle Anònim venecià té una durada de 90 minuts i es representarà tots els dissabtes de novembre al teatre Porta4 de Gràcia.

La proposta està pensada per a majors de 16 anys i comptarà amb dos intèrprets i una impressió a Braille, a més d'integrar a una actriu amb diversitat funcional. L'obra té un diàleg "frenètic, tendre i incisiu a la vegada" que, segons la directora, pretén buscar l'empatia, perquè "qui no ha patit per amor? Qui no té por de la mort?", explica Torres. Anònim venecià  és "un drama servit a contrarellotge i amb moltes dosis d'humor negre, que viatja en la complexitat dels sentiments humans", declara la directora.

Anònim venecià, de l’escriptor italià Giuseppe Berto (s.XX), és un drama d’amor i desamor que s’endinsa en la parella com a motor de la vida i de la mort. L’obra ha estat traduïda per Joan Oliver i adaptada i dirigida per Carla Torres Danés. Disposa d’una posada en escena minimalista i nua en forma de lectura dramatitzada que accentua la interpretació i la integració dels diferents llenguatges emprats: paraula, cos, llengua de signes, música i il·luminació. La protagonitzen l’actor Bernat Renau i l’actriu amb discapacitat visual Natàlia Roig Olivart. Actors que compartiran escena amb els seus alter egos encarnats per dues intèrprets de llengua de signes, Mireia Isal Serna i Alexandra Navarrete González, que també realitzen l’audiodescripció en directe.

Reserva d’entrades

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article