'Kedem', iniciativa d'oci per a persones afectades per malalties neurològiques

Cada dissabte s'organitzaren sortides lúdiques que oferiran un descans als familiars i cuidadors


L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) engega, a partir d'aquest mes de novembre, el projecte Kedem per oferir activitats lúdiques els caps de setmana a joves que pateixen discapacitats neurològiques i descans al seu entorn.

L'associació AVAN fa més de deu anys que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per alguna malaltia neurològica i el seu entorn. Ara es proposa incloure també l'opció de lleure entre les seves accions oferint així un espai de respir als familiars i/o cuidadors. Amb aquest objectiu i gràcies a l'aportació de la Fundació Serra Santamans, AVAN ha posat en marxa el programa Kedem que proposa activitats lúdiques totes les tardes de dissabte als afectats per alguna discapacitat d'origen neurològic.

Per mitjà de sortides realitzades per grups d'usuaris, voluntaris que ajuden i donen companyia i suport i un professional d'AVAN, el projecte combina aspectes lúdics, culturals, esportius i terapèutics. Els objectius del projecte són fomentar l’autonomia personal dels joves, experimentar la possibilitat de tenir vivències personals i socials positives amb companyia i amistat, potenciar l’oci participatiu, fomentar la convivència i el respecte i estimular les habilitats de comunicació i interacció.

Kedem s'adreça a tots els joves amb seqüeles per alguna patologia neurològica: traumatisme cranial, lesió medul·lar, ictus, esclerosi múltiple, anòxia cerebral, atàxia, epilèpsia, distròfia muscular o paràlisi cerebral.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article