Les mesures per la inclusió d'immigrants son insuficients i poc clares

Col·lectius en lluita per la integració d'immigrants responen les 67 propostes per la inclusió aprovades pel Consell Municipal d'Immigració


Les organitzacions en lluita per la integració dels immigrants creuen que les 67 propostes aprovades pel Consell Municipal d'Immigració són insuficients per a la regularització d'aquest col·lectiu i poc clares.


El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona ha fet públiques 67 propostes per afavorir la inclusió de les persones immigrades en el marc de la Llei d'estrangeria. L'Associació Papers i Drets per a Tothom, AEDI (Terrassa), Cornellà sense Fronteres i Col·lectius d'immigrants de Martorell, Terrassa, Olesa de Monserrat i Barcelona troben aquestes mesures insuficients. Indiquen que ajuntaments de Catalunya com el de Terrassa o Martorell han aprovat resolucions més encaminades a la inclusió d'aquest col·lectiu.

Aquestes organitzacions consideren que el document del Consell d’Immigració és positiu per a la regularització dels immigrants però creuen que no és suficientment clar. Opinen que falta valentia per fer front a aquesta situació en un context de crisis econòmica on les polítiques són cada cop més d'austeritat. I marquen com a principal barrera per la regularització en aquest context, el requisit d'un any de contracte. Assenyalen que tot i que s'apliquesin totes les mesures la majoria d'immigrants de l'estat seguirien sense papers.

Les propostes són la solució proposada per resoldre el comunicat de denúncia aprovat al dessembre de 2013 al Plenari del Consell. Denuncia que parlava de la “greu situació d’indefensió que està comportant l’aplicació de la vigent Llei d’estrangeria de l’Estat espanyol a moltes persones i famílies estrangeres pel que fa al manteniment de la seva situació administrativa regular, o per accedir-hi, en el cas d’aquelles persones que es troben situació irregular”. Les organització afirmen que les propostes arriven tard, ja que el Reglamen de la Llei d'estrangeria es va publicar al 2011 i la comissió que ha treballat per aquest document no es va constituir fins el darrer mes de 2013.

Les mesures encara no han estat aprovades per la Generalitat, la Delegació del Govern i el Govern central per això animen a la mobilitazació d'aquest col·lectiu. Una mobilització que creuen ha de continuar fins  a eliminar del requisit del contrate per la concessió del permís de residència, fins a la millora dels contarctes, així com de la reagrupació familiar. I van més enllà, estableixen com a meta de la lluita el tancament definitiu dels Centres d'Internament i la igualtat entre persones.

Les organitzacions, per tant, demanen millores en la regularització del papers, l'habitatge, la feina, la igualtat i la dignitat, i creuen que aquestes no seran factibles fins a la derogació de la Llei d'estrangeria i el seu Reglament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article