Coop57 i la Fundació Seirna donen solucions als retards de pagament del Govern

Les dues cooperatives signen un conveni per la creació d'un fons per a la cessió de crèdit


Coop57 i la Fundació Seira, dues entitats compromeses amb el suport financer a l’economia cooperativa, han signat aquesta setmana un conveni que garanteix una ràpida resposta per a totes aquelles cooperatives de treball que s’han vist afectades pels retards de pagaments recentment anunciats per la Generalitat de Catalunya.

L'acord implica la creació d’un fons per activar operacions de cessió de crèdit vinculades als drets de cobrament de factures i convenis concrets amb reconeixement del deute per part de la Generalitat de Catalunya.

El mecanisme acordat estipula que, un cop feta la cessió de crèdit, Coop57 farà un avançament de fins al 85% de la quantitat cedida. La Fundació Seira prestarà aleshores la garantia del 25% de les operacions. El cost financer de les operacions que s’emmarquin en aquest conveni serà del 6,25%, sense costos addicionals (comissió d’obertura, costos notarials o de tramitació, etc.).

Per accedir-hi, caldrà que les cooperatives siguin membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i que, alhora, ho siguin de Coop57.

El conveni signat busca evitar que les dificultats de tresoreria de la Generalitat de Catalunya recaiguin sobre les cooperatives i que es repeteixi la situació generada al juliol de 2012 quan l’Administració va deixar de pagar factures generant una situació que, en alguns casos, no s’ha acabat de regularitzar fins aquest 2014.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article