Dinar de Nadal contra la solitud a la tercera edat

Amics de la Gent Gran organitza activitats per evitar aquesta situació en dates assenyalades com les Festes


Aquest dissabte dia 20 tindrà lloc el tradicional Dinar de Nadal, un dels actes més esperats per a les persones grans que pateixen soledat. L'entitat Amics de la Gent Gran l'organitza cada any per impedir al màxim aquesta situació durant unes dates tan familiars com les festes de Nadal, que accentua encara més la solitud d'aquells que no tenen ningú amb qui compartir-les. Amics de la Gent Gran vol que "les persones grans recuperin la il·lusió pel Nadal" i amb aquest objectiu posa en marxa diferents accions.

Enguany el Dinar de Nadal tindrà lloc a 10 espais diferents de Catalunya per tal d'arribar al màxim nombre de persones grans que pateixen soledat, des de Barcelona, Badalona, Cambrils, Granollers o Vic, entre d'altres ciutats d'arreu del territori català que reben suport de l'entitat. Els afectats hi assistiran en companyia de persones voluntàries i vinculades a l'entitat. Durant la celebració d'aquest Dinar es concedirà el Premi Amics de la Gent Gran 2014, que aquest any s'entrega a la il·lustradora Roser Capdevila per la seva contribució cultural i social.

A més del dinar, Amics de la Gent Gran intensificarà les mobilitzacions de voluntaris durant les dates de Nadal que visitin a persones grans, que està previst que reparteixin un total de 850 regals de Nadal.
 
Sota el títol "Tu també creus que la gent gran són trastos vells?", Amics de la Gent Gran també ha iniciat una campanya per aconseguir donatius i sensibilitzar la societat sobre l'aïllament social que pateixen les persones grans. Des de l'entitat remarquen que aquestes contribucions "són decisives per tirar endavant les accions que desenvolupen perquè les persones grans puguin gaudir d'un Nadal en copmanyia".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article