Una app permet 'deixar els ulls' a persones cegues

La seva finalitat és que, a través d'una videotrucada, un voluntari sigui els ulls de la persona amb greus dificultats visuals


'Be my eyes' és l'expressió en anglès de 'sigues els meus ulls' i és el nom que han elegit els creadors d'una nova aplicació per mòbils que té l'objectiu de fer la vida més fàcil a les persones invidents.

La nova app funciona de forma similar a les aplicacions de videotrucada. La idea és que quan les persones amb problemes visuals necessitin ajuda, puguin t fer una videotrucada i a l'altre costat de la línia un voluntari els pugui ajudar a través de la càmera del mòbil. La persona cega no decideix a qui trucar, sinó que es posa en contacte amb un dels voluntaris connectats en aquell moment.

A l'aplicació s'hi poden inscriure tant persones invidents com voluntaris que vulguin oferir-se a llegir textos, cartells, etiquetes o fotografies que les persones cegues vulguin conèixer. Els voluntaris estableixen la seva disponibilitat segons el moment directament a l'app, per la qual cosa el sistema només els passa videotrucades quan algú amb problemes de visió sol·licita la seva ajuda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article