Màgica correspondencia


Per cinquè any consecutiu des de Miaportación hem organitzat la campanya de Nadal, Buscamos Reyes Majos. En aquesta edició hem col·laborat amb 11 entitats diferents de Barcelona, Astúries i Madrid que ens han proporcionat més de 700 cartes als Reis escrites per persones adultes en situació desfavorable. Els Reis Majos són els voluntaris que s'apunten per rebre una d'aquestes cartes i complir un dels desitjos que es demanen.

Des de Miaportación llegim totes les cartes, per comprovar que el que es demana s'adeqüi al pressupost, o que no faltin dades per poder complir bé aquest desig, o per poder advertir al Rei Majo si la carta és excessivament breu o delicada. Els desitjos que es demanen són molt diversos: roba, sabates, llibres, perfum, coses per a la llar... però en qualsevol cas s'insisteix molt en que el que es demani sigui alguna cosa que els faci il·lusió, un desig que ells mateixos mai comprarien.

Aquest aspecte és de vegades difícil d'entendre per al Rei Majo que rep la carta i que coneix poc aquesta realitat social: “ Com em demana una caixa de maquillatge algú que està vivint una situació tan difícil i que ha de tenir moltes altres necessitats prioritàries per cobrir?” I aquí està part del secret d'aquesta campanya, poder regalar allò tan especial que mai comprarien però que els fa sentir afecte i estima. De fet, dels aspectes que més sorprenen als usuaris que escriuen les cartes és no poder creure que algú que no els coneix de res els regali alguna cosa que ells demanen. Molts d'ells no han demanat res a ningú, mai han rebut un regal i escriure aquesta carta els dóna l'oportunitat de reviure la il·lusió dels Reis Mags, una il·lusió que mai s'hauria de perdre.

D'altra banda, el Rei Majo és una demostració que hi ha moltes persones generoses que volen regalar un desig a algú que només han conegut a través d'una carta. Una persona que demostra el seu afecte en el regal escollit, en com ho ha embolicat, i en la carta que afegeix amb el seu paquet. I la màgia d'aquesta relació és que la majoria de vegades aquesta nota escrita que afegeix esdevé el més valuós del regal. S'estableix així una correspondència entre dues persones que no es coneixen ni es coneixeran però que han creat una relació molt especial. És aquesta relació tan càlida i afectuosa la que hem volgut plasmar en el vídeo que hem realitzat com a agraïment de la campanya d'aquest any. Esperem que us agradi:-)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Blanca Barcelona
2.

#1
Hola Neus, aquesta campanya només la realitzem al Nadal. Durant tot l'any, la nostra manera de continuar sensibilitzant a persones que volen ajudar a d'altres és mitjançant les petites necessitats concretes que publiquem a la nostra web miaportacion.org. Gràcies!

  • 0
  • 0
Neus Marín Redondo
1.

Preciosa campanya. Què cal fer per ser un rei "majo"? Només funciona pels vols de Nadal o tot l'any? Gràcies.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article