CatSalut amplia el temps d'espera per a 11 cirurgies

Tot i així, es fixarà un temps màxim per a determinades proves o vistes al metge


El director del consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, ha anunciat en una entrevista a La Xarxa que el pròxim dilluns s'aprovaran dues noves ordres per canviar la forma de gestió de les llistes d'espera i el temps garantit per poder accedir a determinats serveis. 

Segons ha explicat Padrosa, CatSalut pretén fixar un temps màxim per a les proves i visites mèdiques en centres públics però, alhora, vol ampliar els períodes d'espera per a cirurgies d'onze tipologies diferents. 

Com a conseqüència de les retallades en la sanitat pública, les llistes d'espera van augmentar i, per això, el Departament de Salut va decidir fixar en sis mesos el temps màxim d'espera per poder sotmetre's a determinats procediments quirúrgics. Tot i així, el primer semestre del 2014 encara hi havia 17.000 pacients als quals no se'ls havia respectat aquest temps d'espera. 

De les 14 cirurgies que ara compten amb aquest període màxim preestablert, només la de pròtesis de genoll, la de pròtesis de maluc i les intervencions per cataractes mantindran aquests sis mesos d'espera. La resta d'intervencions ampliaran a un any el temps màxim  i es realitzaran en funció de determinats criteris mèdics.
 
D'altra banda, està previst que es redueixi el temps obligatori per a cirurgies cardíaques i cancerígenes a quaranta-cinc dies i que les visites als metges de família s'efectuïn en un màxim de 48 hores. 
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article