L'escoltisme català s'agruparà en una única organització

Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya començaran a treballar per la formalització d'aquesta nova entitat


Les 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català iniciaran la construcció d’una nova associació única que les uneixi. Aquest diumenge, a Terrassa, l’entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha ratificat la proposta de full de ruta amb el qual treballaran conjuntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans per formar la nova entitat.

El MEG ha estat la darrera de les organitzacions a ratificar aquesta proposta d'unió. Ho ha fet en assembla extraordinària en una votació que ha obtingut un 63'41% dels vots a favor de tirar endavant la decisió ja votada al novembre. Ara les tres entitats començaran a treballar per acabar confluint en una única organització que podria veure la llum en un període d'entre tres i sis anys.

La voluntat d'unió de les tres organitzacions és fruit de poc més de sis anys de feina. Des d'aquesta primera voluntat, han tingut lloc diverses trobades conjuntes on els membres d'Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han treballat plegats. D'aquests contactes en va sortir un full de ruta comú que ara han aprovat les tres entitats i que té tres principis bàsics. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, la nova entitat es comprometrà a treballar activament des de l'acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

La confluència de les entitats en una única organització aplegarà a 18.500 infants i joves organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. L’escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu mundial amb un mètode pedagògic propi que compta amb 40 milions de membres arreu del món. A través de l’educació no formal, associativa, voluntària i liderada per joves, treballa amb un objectiu clar: millorar la societat a través de l’educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article