Les comarques gironines acullen la Mostra de Teatre Inclusiu

A través de 3 peces de teatre itinerants es pretenen tractar temes com els drets socials i les llibertats fonamentals


La Mostra de Teatre Inclusiu és una proposta conjunta de Llagostera Solidària, l'AssociacióGRAMC i el Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora dONG Solidàries  per tal d'acostar a la ciutadania temàtiques que solen passar desapercebudes i que incideixen directa i indirectament en la cohesió social. 

 

La proposta consta de tres obres de teatre itinerants: Remenant els boscos de Nit, Històries d’un poble i Tres relats de vida. Dones protagonistes. Cada representació, cadascuna a càrrec d'una de les entitats promotores de la Mostra, tracten temes com els drets socials i les llibertats fonamentals a través de la cohesió social i la cooperació entre persones i comunitats.

Remenant els boscos de nit va ser l'obra que va encetar la Mostra de Teatre Inclusiu dijous passat a Figueres. Es tracta d'una adaptació d’una obra de Bernard-Marie Koltés, de la mà de Llagostera Solidària. Un veterà actor i director de teatre, Janot Carbonell, i un jove sarahule, Kissima Sillah, posen al descobert un univers combinat de profundes emocions personals i acusacions públiques contra el racisme.

Històries d'un poble és una creació del projecte teatral d’integració social GRAMC a partir de les experiències i els records d’un grup de veïns de diferents orígens de Salt i del barri de Santa Eugènia de Girona. Ahir es va estrenar a la Mostra en una representació al Centre Cívic Pla de Palau de Girona i es tracta d’una creació del projecte teatral d’integració social GRAMC a partir de les experiències i els records d’un grup de veïns de diferents orígens de Salt i del barri de Santa Eugènia de Girona

Tres relats de vida. Dones protagonistes, a càrrec del Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d”ONG Solidàries, posa de manifest les històries reals, colpidores i reivindicatives d'una xilena, una senegalesa i una marroquina que resideixen en diferents localitats catalanes. A través de la música i el teatre, les tres històries aporten la força del seu compromís polític i social en la defensa dels drets humans a través dels seus relats més íntims.

La mostra té previstes funcions d'aquestes tres obres arreu de les comarques gironines fins el mes de juny. La Mostra està concebuda com a teatre-fòrum. Així, en acabar la funció teatral, els actors, actrius i directors estableixen un debat amb el públic assistent, on hi ha un intercanvi d'opinions al voltant de les temàtiques tractades durant la representació. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article