iWOPI, una app que converteix l'exercici físic en donacions a ONG

La nova 'xarxa social esportiva' posa en contacte empreses que volen invertir en una causa solidària, esportistes i entitats sense ànim de lucre


iWOPI és una nova xarxa social 'esportiva' que, a través d'una app, transforma els quilòmetres recorreguts mentre es practica esport en diners per a organitzacions no governamentals.

iWOPI agafa les dades de qualsevol aplicació mòbil que la persona usa per comptabilitzar-se els quilòmetres recorreguts i ofereix la possibilitat de donar-los a entitats sense ànim de lucre. Per fer possible aquesta conversió de quilòmetres a finançament per a ONGs, els impulsors s'han posat en contacte amb una empresa que vol donar quan quantitat determinada de diner a una causa solidària. L'empresa farà aquesta aportació si s'aconsegueix una determinada xifra de quilòmetres en un determinat període de temps. Els quilòmetres que la gent ha fet i cedeix a iWOPI sumen per assolir la xifra que ha proposat l'empresa.

iWOPI ja té 22 causes registrades al sistema i més de 10.000 usuaris apuntats que ja han sobrepassat el milió de quilòmetres donats. L'aplicació emmagatzema dades de l'usuari per facilitar-li la comprovació dels quilòmetres que ha donat i la seva posició entre el global d'usuaris registrats, així com també s'actualitzen en temps real els marcadors de quilòmetres que falten per fer la donació. Tot i així, l'aplicació no mostra la informació relacionada amb la quantitat de diners concreta que genera cada quilòmetre recorregut.

iWOPI ha estat creada pel CEO Iván Lorca i l'esportista Emma Roca i forma part del del programa Ignition de la consultora Loop New Business Models.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article