Les escoles demanaran informes mèdics als nous alumnes

La mesura afectarà a 7.000 infants de centres situats en entorns socials vulnerables


A partir del curs que ve les famílies que escolaritzin els seus fills per primera vegada hauran de presentar un document més en el moment de fer la matrícula: un informe mèdic. La mesura, però, només afectarà als centres en entorns socials més vulnerables, tot i que poc a poc es vol instaurar a totes les escoles.

Es calcula que entorn a 7.000 alumnes que comencin P3 aquest setembre a centres considerats de "màxima complexitat" per Ensenyament hauran d'entregar un informe del seu pediatra. Aquest inclourà dades sobre el desenvolupament psicomotor de l'alumne, dèficits visuals i auditius; i factors biològics de risc. L'objectiu és detectar de manera precoç factors que puguin tenir repercussió en el rendiment acadèmic de l'infant.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares D'Alumnes de Catalunya (FAPAC) s'oposa a aquesta iniciativa. Àlex Castillo, president de la FAPAC, ha dit que es tracta d'un "abús sense justificació". En declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio', també ha assegurat que "s'està penalitzant els sectors socials més desfavorits d'una manera gratuïta i aleatòria".

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha definit aquesta mesura com a "nou instrument per poder lluitar contra la desigualtat a l'escola". En declaracions al mateix programa, ha afirmat que l'informe és "un pas més en la prevenció de trastorns de l'aprenentatge" i ha justificat que la mesura s'implementi només a escoles "d'alta complexitat", de moment, perquè és en aquestes "on tenen més incidència aquests trastorns".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA
1.
Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su futuro,y puedan independizarse para ser naciones libres en una Europa cada vez más abierta.
Esperamos que los españoles den pasos para conseguir este aperturismo de mente,que sirva para abrir nuevos cauces de comunicacion entre las naciones sometidas al estado español ,con su gobierno,para llegar cuanto antes al traspaso de poderes,y a la proclamación de la independencia de cada territorio ocupado.
VIVA LA LIBERTAD DE LOS PUEBLOS Y NACIONES !!
TODOS JUNTOS POR LA INDEPENDENCIA DE LOS PUEBLOS !!!! LIBERTAD Y DEMOCRACIA PARA LOS PUEBLOS OCUPADOS !!!



  • 4
  • 0

Comenta aquest article