Barcelona inverteix 1,2 MEUR en l'ocupació de persones vulnerables

A través del programa Làbora, l'Ajuntament i les entitats volen inserir 3.000 ciutadans en risc d'exclusió


L'Ajuntament de Barcelona, Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Creu Roja i la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat) han posat en marxa el programa Làbora, un projecte integral d'inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

El programa vol crear un mercar de treball reservat a persones vulnerables que arriben als centres d'atenció social de la ciutat. Per primera vegada el consistori i el tercer sector han impulsat una iniciativa per a la inserció laboral amb una aportació d'1,2 milions d'euros per part de l'Administració i 300.000 de les entitats.

Làbora està dissenyat per trobar entre les persones ateses pels Serveis Socials al millor candidat pels llocs de treball que oferiran les empreses a través d'una plataforma de gestió d'ocupació protegida.

La iniciativa, que ja ha començat, ha beneficiat fins el moment a 79 persones, que estan en un procés d'inserció. Durant la presentació del programa ahir, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, va exposar la voluntat del consistori que aquest no sigui un projecte puntual, sinó que pugui estendre's en el temps.  De moment, però, es calcula que entorn a 3.000 barcelonins podran beneficiar-se'n en aquest primer any d'aplicació.

El secretari general de Feicat, Albert Alberich, va explicar que les entitats treballen amb tres perfils diferents: les persones que necessiten una "posada a punt" per començar a treballar, les que necessiten una "intervenció a fons" amb un treball previ d'acompanyament per poder entrar al mercat laboral, i les que amb una requalificació professional ja estarien llestes per ser contractades. En aquest sentit, el programa ofereix diferents serveis que van des de l'acollida i orientació laboral fins a un servei en capacitació de competències transversals i tècniques professionals.

El proper 10 de juny tindrà lloc una jornada en què es vol posar en contacte els usuaris d'aquesta iniciativa que cerquen feina i les empreses que sol·liciten treballadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article