Àpats interculturals a Barcelona

SOS Racisme organitza dinars entre veïns de diferents orígens culturals


Els àpats s'han erigit tradicionalment com a una excusa per congregar familiars i amics i fomentar la germanor. Aquest és l'objectiu del projecte 'La família del costat', impulsat per SOS Racisme Catalunya i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que vol reunir veïns del mateix barri, amb orígens culturals diversos, en un dinar organitzat per una de les famílies.

A través d'aquesta iniciativa, que va començar a finals del 2014 al districte d'Horta-Guinardó, veïns i veïnes de barris barcelonins obren les portes de casa seva o van a dinar a casa d'altres famílies, que tenen un origen cultural diferent. Així, per exemple, una família brasilera pot compartir taula amb una d'argentina o una marroquina amb una de catalana.

L'origen o nacionalitat dels convidats roman en un segon pla, ja que allò realment important en les trobades és compartir experiències, visions sobre el barri, etc. Es vol, doncs, fomentar debats i gaudir de la diversitat, alhora que es desmunten tòpics i estereotips; i es creen vincles i s'apropen cultures.

Aquest 2015 la iniciativa arribarà al districte de l'Eixample durant març i abril, a Sants-Montjuïc a l'abril i al districte de Sant Martí al juny. Amb l'eslògan "Barcelona, casa de tothom" el projecte posa de manifest la importància de fomentar la comunicació intercultural no només en les institucions, sinó també en l'àmbit privat i en els espais més infranquejables, com poden ser les llars familiars.

Foto: SOS Racisme

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article