L'esport uneix 300 alumnes d'escoles d'educació especial i ordinària

Adolescents d'entre 10 i 16 anys han participat a la Barceloneta en una jornada lúdica a favor de l'educació inclusiva


300 alumnes d'escoles d'educació especial i ordinària s'han trobat aquest matí a la platja de la Barceloneta per a participar en la jornada lúdicoesportiva, "Una escola per a tothom". L'objectiu de l'activitat era que els adolescents, d'entre 10 i 16 anys, amb i sense diversitat funcional, trenquessin tòpics i reflexionessin sobre la discapacitat.

La trobada, organitzada per Jocviu i amb el suport de Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya), s'ha dut a terme amb la voluntat de mostrar que és possible una educació inclusiva, accessible i promotora d'igualtat d'oportunitats si es disposa dels recursos econòmics i humans necessaris.

Els alumnes de Primària i ESO han participat en activitats i jocs, com gimnàstica acrobàtica i relleus, seguint un model de treball cooperatiu. Aquesta metodologia educativa pretén que els nens i nenes adquireixin uns valors i que es preocupin i responsabilitzin de l'èxit de l'aprenentatge dels seus companys.

Els participants, de set escoles d'educació ordinàries (Arrels, FEDAC Sant Andreu, Vedruna Immaculada, Jesús-Maria Sant Andreu, Pompeu Fabra, Sagrat Cor i Turó Blau) i de cinc escoles d'educació especial (Crespinell, Guimbarda, Sants Innocents,Sant Joan de la Creu i Taiga), han pogut reflexionar sobre la discapacitat i han conclòs que tenir un company amb diversitat funcional és positiu perquè et permet "aprendre a conviure amb persones diferents i a respectar-les".

La federació catalana de la discapacitat intel·lectual (Dincat) ha assegurat que les reflexions extretes durant la jornada s'inclouran en les seves propostes en matèria d'educació de cara a les pròximes cites electorals, per tal que els partits polítics les incorporin en els seus programes. El document, però, no es farà públic fins la Setmana Mundial de l'Educació, que se celebrarà entre el 20 i el 26 d'abril a diverses ciutats del món.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article