S'obren les preinscripcions per a 997 places en camps de treball d'estiu

Benestar Social i Família ofereix 930 places pels camps a Catalunya i 67 pels de la resta de l'estat


La Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família va obrir ahir les preinscripcions a 930 places per als 41 camps de treball que s’han organitzat per aquest estiu a Catalunya i altres 67 places més per camps de treball organitzats a la resta de l’estat.

Segons informa el Departament, els joves d’entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través d’aquest web i tenen temps fins el proper 20 d’abril a les 12 del migdia.

L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant de notari, que tindrà lloc el 22 d’abril a Loteria de Catalunya. A l’hora de fer la preinscripció, cada jove podrà escollir fins a tres preferències i el sorteig establirà l’opció que finalment s’assignarà.

Els camps de treball consisteixen en una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament.
 
L’oferta de camps de treball permet escollir entre activitats organitzades a Catalunya i a d’altres països repartits per Europa, Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania.

Camps de treball a Catalunya

A Catalunya s’ofereixen enguany un total de 41 camps de treball, que estan organitzats per la Direcció General de Joventut (DGJ) a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre. D’aquests, 13 són novetats d’enguany, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Camps de treball realitzats a la resta de l’estat

Les places que la Direcció General de Joventut ofereix enguany per a joves catalans per a camps de treball organitzats en altres llocs de l’Estat sumen 67 places repartides en 35 camps de treball (2 a Cantàbria, 5 al País Valencià, 6 a Aragó, 1 a La Rioja, 1 al País Basc, 3 a Castella i Lleó, 2 a Castella la Manxa, 1 a Madrid, 1 a Ceuta, 3 a Extremadura, 5 a Canàries, 1 a Galícia, 3 a Múrcia i 1 a Melilla).
 
En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut de les comunitats autònomes. S’hi poden trobar des d’un camp de patrimoni a Sant Esteve de Llitera (Osca, Aragó), fins al treball social per a persones amb discapacitat a Benicarló (País Valencià), passant per diferents activitats per a potenciar el benestar de persones de la tercera edat a Lekeitio (País Basc).

Camps de treball internacionals

Al marge dels camps de treball organitzats per la Direcció General de Joventut, els joves de 18 a 29 anys també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions.

 En total, es podran escollir entre uns 1.775 camps de treball i es preveu que uns 18.000 joves europeus hi participin. L’any passat, 530 joves del nostre país van participar en aquestes estades, mentre que Catalunya va acollir 354 joves estrangers.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article