Avui se celebra el Festival de la Diversitat a Barcelona

La festa pretén que els infants i joves de la ciutat es posin a la pell de les persones amb diversitat funcional a través de diferents activitats


El Festival de la Diversitat. que tindrà lloc avui a partir de les 4 de la tarda a l'Espai Jove la Fontana a Barcelona, proposa una sèrie d’activitats i tallers adreçats a grups d’infants i joves d'entre 8 i 16 anys. L'objectiu és crear consciència i acostar la diversitat funcional als nens i joves de la ciutat.

Organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) el festival pretén sensibilitzar sobre aquesta temàtica amb dinàmiques i activitats que simulin el dia a dia de les persones amb diversitat funcional.

Les activitats es divideixen per blocs d'edat: el bloc de 6 a 12 anys i el bloc de 13 a 18. Així, per exemple, els assistents més petits podran experimentar amb els sentits, jugar a Boccia, un esport paralímpic similar a la petanca; acostar-se al braille; fer en un circuit de mobilitat amb bastons i cadires de rodes; i participar en un taller d'assistència (amb gos pigall, assistent personal...).

Per la seva banda, els majors de 13 anys, tractaran el tema de la sexualitat en les persones amb diversitat fincional, duran a terme una gimcana sobre diversitat funcional i accessibilitat, veuran un video-debat sobre la diversitat funcional i també s'endinsaran en el braille o la tiflotècnia, és a dir, les tècniques que permeten l'aprofitament pràctic dels coneixements tecnològics per aplicar-los a la millora vital de les  persones cegues.  

La jornada finalitzarà amb un concert obert a totes les persones que hi vulguin assistir, que començarà a les 10 de la nit i comptarà amb els artistes Marcel Marimon i Ismael Martínez (de Rumb al Bar); Dani Mostarac; Yaiza Meriel i Gabriel Gorce; Georgina Navarro; i Trast.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article