Dincat reclama el dret de vot de les persones amb discapacitat

L'entitat s'ha reunit amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per demanar la restitució d'aquest dret


La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat) s'ha reunit amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, per reivindicar el dret a votar i a participar activament en la vida política de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

L'audiència, en la qual han participat la presidenta de Dincat, dues persones amb discapacitat intel·lectual i un representat de les famílies, és la primera acció de la campanya 'Tens dret a votar. Ho saps?', que forma part de la iniciativa 'Mi voto Cuenta', que impulsa a nivell estatal la FEAPS.

A la trobada, Dincat ha transmès a la presidenta De Gispert les seves reclamacions i li ha presentat la guia “La vida política. Claus per participar-hi activament”. El document explica, en lectura fàcil, conceptes claus de la vida política i pública (què són les lleis, l’Estat de dret, la democràcia o les eleccions, entre altres).

La guia també exposa quins són els passos que s’han de seguir per poder votar i quin és el procés legal per poder rehabilitar aquest dret, en el cas de les persones que se n’han vist privades per una sentència de modificació de la capacitat d’obrar.

Des de la Federació recorden que el dret a vot és un dret fonamental i defensen que les persones amb discapacitat han de gaudir d’una vida plena i que han de participar en la presa de decisions que els afecten, com la resta de ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article