Salut obre un web perquè els catalans consultin la seva història clínica

El portal permetrà fer tràmits i conèixer l'estat de les llistes d'espera


El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha obert el portat digital 'Cat@Salut La Meva Salut', a través del qual els catalans podran accedir a tota la informació generada en ls centres assitencials públics, com el pla de medicació, els diagnòstics i els informes clínics.

La inciativa va ser presentada ahir pel director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i el gerent d'Atenció Ciutadana, Joan Lluís Piqué. "És una eina segura i de fàcil accés que potenciarà la participació i la corresponsabilitat dels ciudadans", va dir Josep Maria Padrosa.

A partir d’ara, a través d’un codi d’usuari i una clau, proporcionats pel CAP de referència de cada usuari, les persones de més de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment.

A través d'aquest espai, els cituadans podran accedir també al document de voluntats anticipades presentat en el Registre departametnal, consultar el seu pla terapèutic, solicitar dia i hora de visita, conèixer l'estat de les llistes d'espera i canviar de professional en les àrees bàsiques de salut (ABS).

La plataforma Cat@Salut La Meva Salut (LMS)  va començar com un programa pilot l'octubre de 2014 en 33 CAP i des de llavors ja hi han solicitat accés més de 10.000 persones, principalment dones d'entre 45 i 55 anys.

Es preveu que a l'agost tots els catalans ja puguin accedir a aquest servei: ara ja poden fer-ho els ciutadans de les regions de Tarragona, Alt Pirineu, Terres de l'Ebre, Girona, Catalunya Central i Lleida.

Salut tornarà 6 MEUR de l'euro per recepta

El Departament de Salut ha retornat ja 100.000 euros de l'euro per recepta, després que el Tribunal Constitucional  (TC) declarés la taxa inconstitucional.

De moment s'ha respost la petició de 5.000 persones, però es calcula que quan es retornin el total de 311.000 peticions que s'han fet, l'import ascendirà a 6 milions d'euros.

El directror de CatSalut, Josep Maria Padrosa, va explicar ahir que disenyar el procés de devolució ha estat un treball laboriós perquè mancaven els mecanismes necessaris.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article