Les persones cegues no podran votar de forma autònoma a les municipals

L'ONCE demana que les paperetes incloguin codis QR per garantir el vot secret dels invidents


El delegat de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, ha denunciat que les persones cegues seguiran sense poder votar a les eleccions municipals del pròxim diumenge 24 de maig de forma secreta i autònoma, i ha proposat que les paperetes incorporin un codi QR.

En els comicis europeus, generals i autonòmics l'administració proporciona uns kits a les persones invidents perquè puguin exercir el vot amb independència i en secret a través del braille. En les eleccions del pròxim diumenge, però, no podran votar sense el suport d'una persona de confiança, ja que l'administració argumenta que l'elevat nombre de candidatures i circumscripcions impossibilita l'ús d'aquest equipament.

L'ONCE proposa com a alternativa la incorporació de codis QR a les paperetes de votació, ubicats en cadascun dels extrems del full. Aquests podrien incorporar fins a 4.200 caràcters d’informació per descriure el contingut de la formació política i de la seva candidatura. Els mòbils de les persones invidents identificarien i llegirien el codi a través d'una síntesi de veu, fet que permetria el vot accessible a les municipals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article