Barcelona invertirà més en l'alimentació d'infants vulnerables

Destinarà entre 2,5 i 4 milions d'euros a una partida addicional del fons extraordinari d'infància


L'Ajuntament de Barcelona destinarà entre 2,5 i 4 milions d'euros a una partida addicional del fons extraordinari d'infància, que s'adreçarà a les "famílies vulnerables". Fins a l'abril, s'han atorgat 7.227 ajuts i hi ha unes 2.400 peticions en tràmit de comprovació dels requisits.

A Barcelona, 3.009 menors de 15 anys no poden permetre's un àpat de carn o peix un cop cada dos dies, un fenomen que és més present en alguns barris que en d'altres. Districtes com les Corts i Sarrià tenen les taxes més baixes (0,3%), mentre que a Nou Barris la xifra oscil·la entre el 4 i el 9%.

Per fer front a aquesta realitat, el govern ha impulsat aquesta mesura transitòria, que vol ser un pal·liatiu fins a l'aprovació d'una renda municipal complementària. Les ajudes per millorar les condicions alimentàries dels infants es fan a través d'un pagament mensual, de 100 euros, és a dir de fins a 1.200 euros anuals per nen.

El govern va anunciar ahir que ampliarà la cobertura, revisarà els barems d'accés a beques menjador pel curs 2015-2016, ampliarà les beques de suport a les activitats d'esiu, com casals i colònies, i donarà més dotació pressupostària a la Targeta Barcelona Solidària.

El tinent d'alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello, també ha explicat que el consistori vol aturar l'externalització de serveis públics de dues escoles bressol, la de l'Escorial i la del Mercat del Guinardó, i assumirà la gestió directa d'aquests centres.

Creu Roja duplicarà les ajudes

En un comunicat, la institució humanitària ha apuntat que aquest estiu donarà ajuda alimentària a 3.000 i infants, el doble que l'any passat.

Creu Roja Catalunya
repartirà, per tercer any consecutiu, ajudes alimentàries a 1.620 famílies. L'objectiu és garantir que nens i nenes en situació vulnerable puguin mantenir una nutrició sana, saludable i equilibrada durant l’època de vacances.

Durant aquest curs escolar 2014 - 2015, un total de 880 alumnes de primària i de secundària han rebut ajuda de la institució humanitària per cobrir la quota del menjador escolar. Tots ells rebran també aquest estiu l’ajuda alimentària a través de les targetes de prepagament.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article