Crida de voluntariat per acompanyar persones grans

Amics de la Gent Gran llença la campanya ‘Per dignitat, fem possible un estiu en companyia’


L’estiu és un període de gaudi per a la majoria de la població. Els nens van de campaments, els adults descansen de la rutina atrafegada... La realitat de les persones grans, però, no és tan amena. Durant aquesta època s’accentua el seu sentiment de soledat: la calor afebleix el seu estat físic i la buidor dels barris intensifica el seu aïllament.

Per fer front a aquesta situació, Amics de la Gent Gran ha iniciat la campanya ‘Per dignitat, fem possible un estiu en companyia’, a través de la qual fa una crida de voluntariat a Barcelona i vol sensibilitzar i recaptar fons per resoldre la situació dels avis i àvies durant l’estiu.

Els voluntaris de l’organització proporcionen companyia a les persones grans, majors de 65 anys, que pateixen una soledat no volguda i que viuen en els seus domicilis o en una residència. L’acompanyament es fa des del respecte i l’afecte, com ho faria un amic, d’aquí el nom de l’associació.

Les persones interessades en col·laborar amb aquesta campanya hauran de conversar, sortir a passejar, jugar a jocs de taula amb el seu amic gran dues hores a la setmana. Les tasques a realitzar no són les d’un cuidador, ni un assistent, és a dir, el voluntari no ha de fer encàrrecs ni dur a terme labors domèstiques.

Compromís d’un any

L’associació busca voluntaris amb un perfil concret: persones amb un compromís mínim d’un any, habilitats comunicatives i estabilitat emocional; i amb un tarannà col·laborador i constant.

Els interessat han de participar en una sessió informativa i fer una entrevista personal. Podeu inscriure-us a les properes sessions en aquest enllaç. Per a més informació podeu trucar el 93 207 67 73 o enviar un correu electrònic a [email protected].

Suport econòmic

Les persones que vulguin contribuir econòmicament amb la campanya ‘Un estiu en Companyia’ poden fer les seves aportacions omplint un formulari de donació.

Amb 30 euros, una persona pot gaudir d’una revetlla com la de Sant Joan. Amb 80, un grup de gent gran pot participar en una activitat d’estimulació i socialització i amb 100 euros una persona gran podrà gaudir d’un dia de Vacances Amigues.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article