El Govern habilita un web sobre el certificat de primera acollida

Aquest document jurídic és d'utilitat en els processos d'estrangeria com l'arrelament social o l'obtenció de la nacionalitat


La Direcció General per a la Immigració de la Generalitat ha habilitat un portal en la seva pàgina web amb la informació i els recursos formatius necessaris per obtenir el certificat de primera acollida, un document jurídic d'utilitat en els processos d'estrangeria com l'arrelament social o l'accés a la nacionalitat.

El servei de primera acollida consisteix en un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l’acompanyament personalitzat, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.
 
Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores. 
 
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha assegurat que es tracta d'"una formació a mida" on es posa en valor la diversitat cultural, i ha posat de relleu els continguts del tercer mòdul amb uns materials pioners elaborats a partir de l'experiència als municipis.

Els objectius didàctics del mòdul sobre coneixement de la societat catalana es divideixen en quatre grans àmbits: (1) els trets fonamentals de Catalunya, (2) el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i la participació ciutadana, (3) drets i deures fonamentals i (4) els serveis públics i els drets i deures en l'àmbit local.

A més del portal d'accés públic, la Generalitat ha creat un entorn digital privat, de col·laboració, a Internet  per a la posada en marxa del servei entre la Direcció General, el món local i les entitats implicades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article