Creix el deute del govern català amb les farmàcies

La Generalitat deu ja 230 milions d'euros i paga amb una mitjana de 55 dies de retard


El Servei Català de la Salut (CatSalut) deu a les 3.000 farmàcies que treballen a Catalunya 227 milions d'euros corresponents a les factures dels mesos de maig i juny. El Consell de Col·legis Farmacèutics (CCFC) va comunicar ahir que no han cobrat la factura dels medicaments dispensats al juny, que puja a 115 milions, quantitat a sumar a la del maig, que eren 112 milions.

L'administració està pagant amb una mitjana de 55 dies de retard respecte al dia de pagament que marca el concert. Davant d'aquest fet, els farmacèutics han reclamat acabar els retards que pateixen des de 2011 i han exigit el govern que compleixi amb les obligacions de pagament en àmbits de "vital importància" com l'accés als fàrmacs.

Les farmàcies catalanes són les que més tardar en cobrar els medicaments que dispensen. A Espanya la mitjana ronda els 22 dies, temps que es duplica a la comunitat autònoma. Els farmacèutics catalans reclamen deutes endarrerits a la Generalitat des del 2013, un any crític en què es va arribar al màxim històric de deute amb les farmàcies - quatre mesos de 2012 i dos mesos del 2013.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article