El COMB proposa suspendre d'exercici els metges antivacunes

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, diu que desaconsellar-les és "incomplir" el codi deontològic


El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha proposat la suspensió de l'exercici dels metges que avalin i promoguin els discursos antivacunes davant dels seus pacients. Aquestes declaracions arriben un mes després que un nen de sis anys que no havia estat immunitzat morís a Olot a causa d'un brot de diftèria.

Padrós ha assegurat en una entrevista a Europa Press que els metges que desaconselles les vacunes "incompleixen" el codi deontològic i que posicionar-s'hi en contra és "incompatible" amb l'evidència científica. Ha afirmat, a més, que aquesta actitud comporta un component ideològic que ha de quedar al marge de la pràctica clínica.

Segons el president del COMB el brot de diftèria que va causar la mort del menor d'edat evidencia "una relaxació en la matèria de les vacunes, un assumpte que s'ha de combatre ja que no es tracta de cap joc".

Padrós anima als ciutadans ha avisar de qualsevol professional que no s'ajusti al codi deontològic i realitzi una mala praxi. De moment, diu, encara no s'ha rebut cap queixa en aquest sentit, ni s'ha obert un expedient a cap facultatiu, tot i que hi ha "algun metge implicat en el moviment antivacunes".  "Si ho detectem proposarem que se'l sancioni i fins i tot la suspensió de l'exercici perquè és inadmissible i contradiu el codi deontològic", ha sentenciat.

Així mateix ha instat a la monja benedictina Teresa Forcades a "posar en dubte les vacunes en els fòrums científics, que és on s'ha de fer" i ha assegurat que ha "desinformat" els ciutadans amb les seves proclames.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article