Racisme i homofòbia: els delictes d'odi més freqüents a Catalunya

La comunitat autònoma acumula més de la meitat (52%) dels delictes per "creences o pràctiques religioses" de l'Estat


El 60% dels delictes d’odi registrats l’any passat a Catalunya van estar relacionats amb el racisme o la xenofòbia, mentre que els vinculats a l’orientació o la identitat sexual van ser el 20% dels casos.

Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana són, per aquest ordre, els territoris espanyols on més delictes d'odi van registrar-se l'any passat: 297, 214 i 117 respectivament. La demarcació de Barcelona, per la seva banda, és la que presenta més casos d'odi (142), seguida de Cadis (132) i Madrid (102)

Són dades de 'l'informe sobre incidents relacionats amb delictes d'odi a Espanya del 2014', d'acord amb el qual malgrat que Catalunya és la segona comunitat en referència al nombre de delictes registrats, només és la tercera pel què fa a les detencions o imputacions, 50 davant de les 214 agressions detectades. Un percentatge molt més baix que el d'Andalusia que és la primera comunitat en delictes d'odi (297), però també la primera en detencions (119)

Catalunya, líder en racisme, aporofòbia i discriminació per religió

L'informe posa de manifest que 124 dels casos registrats a Catalunya (60%) van tenir relació amb el racisme. Una dada que es troba molt lluny dels 89 i 59 casos registrats al País Basc i Andalusia, que són la segona i la tercera comunitat en delictes vinculats a la xenofòbia. Barcelona, a més, és  la província amb més delictes racistes, 85, per davant de Biscaia (59) i Madrid (45).

Catalunya també és la primera regió en fets relacionats amb antisemitisme (5), per davant de la Comunitat Valenciana i Andalusia (2 cadascuna). Així mateix, és el primer territori en presència d'aporofòbia (por als pobres): el 2014 van registrar-se tres casos, tots a Barcelona, que és la província que més en presenta, seguida d'Alacant (2).

La comunitat autònoma acumula 33 de los 63 fets coneguts relacionats amb les creences o pràctiques religioses (el 52% del total). Tres províncies catalanes estan entre les quatre més afectades per aquest tipus d'incidents: Barcelona (21), Girona (6) i Tarragona (4).



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES UN DE SOL NO DOS
3.
Les Pel-licules i Series Norte-Americanas dels Estats Units no para de LLUITAR Contra el RACISME En les seves PEL-LICULES I Series demostren ques facil viura i treballar BLANCS I NEGRES JUNTS Ser bons companys bons amis Hi hasta un negra se enamora de una blanca i una dona blanca se enemora de un negra HO se enamora de un Xino una dona Nort-Americana .. Es fan coses els Estats Units contra el Racisme pero nomes es noticia cuan ja brotes de Racisme de algun policia contra als negras PERO No tota la policia dels Estats Units es RACISTA Pero nomes son noticia els que si son Racistas aquesta es la putada AL POLICIA BLANC Que salva vides a Negras mai sera noticia per que no es cap Racista
  • 1
  • 0
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES UN DE SOL NO DOS
2.

Que me agradin las Dones Negras no vol dir no sigui un Racista SÓC RACISTA no me agraden els Homes Negras Clar que ara que hi pensu tampoc me agraden els Homes Blancs ha ha ha ..

  • 4
  • 0
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES UN DE SOL NO DOS
1.
Les Dones son menys Racistas quels homes ¿ Con u ser aixo ? Molt facil moltes dones tenen una Fantasia Sexual CARDAR Fer el Amor amb un Home Negra . Ja que tenen la fama de tenir-la llarga i gorda i clar aixo els catalans i Espanyols no hi poden compatir ha ha ha Aqui Guanyen els Negras hasta la Dona de Hitler le fuera gustado fer el amor amb un negra estic segur ..Aparte de ser els que corren mes a les conpeticions ..Por cierto ami tambe me encanten les Dones Negras son Atractivas y nos atraen a los blancos ...
  • 4
  • 0

Comenta aquest article