La Fundació Ampans i Mas Albornà, premis solidaris de l'ONCE

La 9a edició del guardó reconeix també l'esportista amateur Marcos Bajo, el programa 'Capacitats' de TV3 i la Diputació de Barcelona


La Fundació Ampans, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i aquest any celebra el seu cinquantè aniversari, ha sigut reconeguda en la 9a edició dels Premis Solidaris ONCE Catalunya en la categoria d’entitat.

En la categoria d’empresa social s’ha reconegut la tasca de la Fundació Mas Albornà, que es dedica a treballar en la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat o malaltia mental.

Els premis, que es lliuraran el dijous 29 d'octubre, volen reconèixer persones, entitats, institucions, empreses, administracions i mitjans de comunicació que realitzen una tasca solidària al seu entorn i procuren la inclusió social, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat, i destaquen per la seva sensibilitat social, la seva trajectòria i la seva dedicació als més desafavorits.

Un altre dels premiats d'aquesta edició és, en la categoria de persona física, Marcos Bajo, un esportista amateur que va fer la Volta Solidària a Catalunya per donar a conèixer malalties rares, com la que ell pateix: la retinosi pigmentària.

La Diputació de Barcelona i, en concret, el seu programa  'La Mirada Tàctil', que fa accessible la cultura dels museus locals els visitants amb discapacitat visual, dificultats auditives o mobilitat reduïda també ha estat premiada. Així mateix, s'ha reconegut la tasca de la Televisió de Catalunya pel seu programa 'Capacitats', en el qual es mostra com l'esport pot ser una eina de recuperació i integració social.  

Els guardonats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip SOLIDARIS, durant el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc el proper dijous 29 d'octubre a un quart de vuit, a l'Auditori Once Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article