Obertament vol 'trencar el silenci' sobre la salut mental amb una nova campanya

L'associació repartirà postals per animar a la gent a parlar sobre els problemes de salut mental amb les persones que n'han tingut


Obertament, l'aliança catalana de lluita contra l'estigma i la discriminació en salut mental, llança avui una nova campanya amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebrarà dissabte 10 d'octubre.

Sota el lema "No cal saber idiomes per parlar sobre salut mental, trenca el silenci”, la iniciativa començarà aquesta tarda a les cinc una acció de carrer al centre de Barcelona. L'Arc de Triomf és l'escenari escollit per dur a terme un esdeveniment dirigit específicament a un públic diana d’entre 20 i 40 anys. L’objectiu és fer una crida perquè aquelles persones que coneguin algú amb un problema de salut mental hi parlin.

Des de l'associació volen frenar un comportament habitual que té com a consequència l'aillament social de les persones amb problemes de salut mental: el temor a preguntar-los-hi per la seva experiència.  

Obertament té previst difondre 50.000 postals, de 8 models diferents, que busquen cridar l’atenció mitjançant un joc de paraules. En aquestes hi figuren frases fetes catalanes, com ara 'Bufar i fer ampolles', traduïdes incorrectament a l’anglès amb l’objectiu de fomentar la conversa donant-li un toc d’humor que faciliti trencar el gel.

Les persones que vulguin participar d’aquesta iniciativa poden entrar al web d'Obertament i triar una de les 8 postals i enviar-la per correu a la persona que desitgin.

La campanya culminarà el dissabte 10 d’octubre amb la gran trobada anual de la salut mental que enguany se celebra a Valls, i compta amb la col.laboraciódels departaments Salut i de Benestar i Família de la Generalitat, l’Obra Social “la Caixa”, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, així com de diverses administracions locals.


#BroccoliIsOver

La campanya compta també amb la col·laboració de l’empresa de productes frescos PUNT FRESC, que contribuirà amb la causa repartint més de 5.000 postals a les persones que comprin un bròquil en un dels seus 44 punts de distribució de l’àrea metropolitana de Barcelona. La peculiaritat serà que cada exemplar vegetal portarà de regal una divertida postal amb el missatge “#BroccoliIsOver. S’ha acabat el bròquil, ja és hora de començar a parlar de salut mental”.

Obertament també serà present aquest dijous 8 d'octubre al concert solidari Psiconcert que organitza el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya a la sala Luz de Gas de Barcelona, on s’interpretaran cançons de músics que pateixen o han patit algún problema de salut. Com que els assistents seran tot orelles, l'associació repartirà una de les 8 postals de la col·lecció: #BeAllEars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article