El govern català crea un registre únic de parelles estables

L'objectiu és garantir el dret a la pensió de viduïtat, arran d'una sentència del TC que enduria les condicions per percebre-la


El govern català va aprovar ahir el decret llei de creació del registre de parelles estables amb l'objectiu de "garantir que les parelles estables residents a Catalunya puguin accedir als drets de caràcter públic", com ara el dret a percebre la pensió de viduïtat.

La creació d'aquest registre, segons explica la Generalitat en un comunicat, és del tot "imprescindible" i obeeix a una " necessitat clara" després que una sentència del Tribunal Constitucional endurís les condicions per rebre la pensió de viduïtat i la negués a persones que havien perdut la seva parella.

A Catalunya, per cobrar aquesta pensió només cal demostrar una convivència de dos anys per qualsevol mitjà de prova admissible en dret o bé mitjançant escriptura notarial. Amb la mencionada sentència del Tribunal Constitucional, els dos anys exigits passaven a ser cinc, i a més es requeria haver estat inscrit al Registre de parelles de fet, com a mínim, durant dos anys.

La vicepresidenta en funcions, Neus Munté, ha detallat que l'administració començarà a treballar amb els ajuntaments que compten amb un registre com el que ara crea la Generalitat per tal d'unificar les dades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article