Campanya de micromecenatge per fabricar banyadors que retinguin la femta

El projecte 'Cap infant sense piscina' s'ha proposat enviar 408 mostres d'aquest producte a les escoles d'educació especial de Catalunya


Mireia Montolio és una enginyera tèxtil de 39 anys i la cara visible del projecte 'Cap infant sense piscina', una campanya de micromecentatge que s'ha proposat fer més fàcil la vida dels infants amb problemes d'incontinència fecal.

A través de la plataforma TotSuma, aquesta treballadora autònoma ha impulsat una iniciativa que té com a fita produir 408 banyadors 'Bolca-bolca' per obsequiar les escoles d'educació especial de Catalunya, un total de 102.   

"Per als infants i joves que tenen alguna discapacitat, sobretot si és física, un dels millors exercicis són aquells practicats a l’aigua i, concretament la natació ja que és un dels esports més complets i restablidors", explica. No obstant, si aquests persones pateixen problemes d'incontinència no poden participar en les sessions que es realitzen a les piscines per motius d'higiene.  

Revertir aquesta situació és possible gràcies a un producte confortable, ecològic (reutilitzable) i econòmic (de llarga vida útil) que s’adapta a les necessitats d’aquests infants i joves. Es tracta d’una calceta que es pot utilitzar sola o sota un banyador, pensada per retenir la femta i part de l’orina, disponible per a totes les edats.

4.500€ a recaptar i 36 dies restants

Per a poder fer realitat el projecte calen 4.500 euros, dels quals ja es compta amb 250. Romanen 36 dies abans que s'acabi el termini per assolir la fita i es pugui començar a treballar en l'elaboració d'uns banyadors, el disseny dels quals ha costat un any i mig de recerca.

Els interessats en col·laborar amb la iniciativa poden fer-ho aquí.



 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article