L’acolliment d’infants augmenta un 8% a Catalunya

Fins aquest agost, 1034 nens havien trobat família d’acollida enfront els 969 que van ser acollits durant tot el 2014


1034 infants han estat acollits per famílies tutelars durant el 2015. La xifra representa un augment del 8% respecte les acollides de tot 2014, que foren un total de 969.

Segons la presidenta de l’ Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Núria Canal, l’increment d’acolliments ha estat possible gràcies a la pujada de famílies interessades. L’any passat, hi va haver 608 famílies d’acollida, xifra que enguany ha ascendit fins a les 637.

Núria Canal ha valorat molt positivament l’augment d’acollides i ha explicat que l’ICAA es centra ara en una campanya per trobar famílies que vulguin fer-se càrrec de majors de 7 anys, grups de germans i infants amb necessitats especials, els tres grups més vulnerables en l’escala d’acolliment.

L’acolliment es dóna quan una família es fa càrrec d’un infant que està tutelat per l’administració. Es tracta d’una mesura temporal perquè l’objectiu és que el menor torni a viure amb la família biològica quan aquesta pugui tornar a tenir cura de l’infant. Per això, el menor no perd mai el contacte amb ells. El darrer any, més d’un 25% dels infants han tornat amb la família biològica a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article